Onnellisempaa, entistä turvallisempaa uutta vuotta 2024!

Kiitos menneestä vuodesta, toivomme matkasi jatkuvan tänäkin vuonna terveellisesti, turvallisesti ja kivuttomasti, lämpimin ajatuksin!

Mennyt vuosi 2023 oli monilta osin entistä turvattomampi, mikäli tarkastellaan maailmankuvaa omaa lähiympäristöämme laajemmin. Voimme vain toivoa, että muutos kehittyy siltä osin parempaan suuntaan kuluvan vuoden aikana.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on nyt toiminut ensimmäisen vuoden ja aloittaa toisen toimintavuotensa talouden tasapainottamisen tiellä. Saamme kokea vuoden aikana mitä tämä käytännössä tulee tarkoittamaan. Palvelustrategian mukaan tavoitteena on vahvistaa hyvinvointialueen palvelun perustasoa. Siten odotusarvona on, että kuluneen vuoden aikana havaitut epäkohdat tullaan korjaamaan ja palvelun laatua sekä määrää kohdistamaan entistä paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Samoin omassa kotikunnassamme on tarvetta selkeyttää kunnan roolia hyvinvoinnin tuottamisessa. Hyvin usein hyvinvoinnin tuottaminen pelkistetään vain sivistys- ja vapaa-aikaapalveluita koskeviksi. Kuitenkin kunta luo hyvinvointia hyvin monipuolisesti ja laajasti liittyen arkiseen elämiseemme aina lähtien teiden rakentamisesta, asuin- ja tuotantoaluiden suunnittelemisesta kaavoittamiseen, katuvalaistuksesta teiden kunnossapitoon ja vesihuollosta ympäristön suojeluun.

Toivomme, että kuluvan vuoden aikana kykenemme vammaisneuvostona entistä paremmin edistämään kunnallisessa päätöksenteossa vammaisten ja sairaiden näkökulmia sekä tarpeita myös hyvinvoinnin osalta.

Samoin edustajamme hyvinvointialueen vammaisneuvostossa tuovat kirkkonummilaista ääntä koko Länsi-Uusimaata koskevaan päätöksentekoon. Paljon uusia asioita tapahtuu ja tulee tapahtumaan erilaisten muutosten muodossa nyt sekä lähitulevaisuudessa. Mikäli mieleesi tulee arkeesi liittyvää sellaista kehittämisen tarvetta joka liittyy joko kunnan tai hyvinvointialueen järjestämiin palveluihin, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä ja voimme yhdessä vaikuttaa palvelujen kehittymiseen.

Yhdessä olemme enemmän!

Kirkkonummen vammaisneuvosto